Potřebujete poradit?
Nezávazná poptávka

Výhody malování v zimě

Převládá názor, že malování je nejlepší naplánovat na letní měsíce. Ihned si totiž představíme specifickou vůni nátěru, který většinu z nás nutí mít okna dokořán ještě pár dní po zaschnutí poslední vrstvy. A i když jste možná ještě nikdy nemalovali a nemáte obdobný zážitek, stačí se zeptat okolí. „To teď nemalujte, blbě to schne,“ uslyšíte od většiny dotázaných. Opak je pravdou. Dokážeme vám, že malování v zimě má nejednu výhodu.

HODINY VĚTRÁNÍ NEJSOU POTŘEBA

Při představě poctivého větrání čerstvě vymalovaného bytu při teplotách kolem nuly si spousta z nás představí nejen dvě až tři vrstvy teplého oblečení nad rámec obvyklého domácího oděvu, ale především výši částky, na kterou se navýší příští platba za energie. Dnešní barvy ale nejsou nijak zdravotně závadné a nepáchnou, usilovné větrání tedy nevyžadují a vy se tak nemusíte bát topení „pánu Bohu do oken“.

20200828_132917

ZIMNÍ SUCHÝ VZDUCH POMŮŽE

Čím je vzduch vlhčí, tím hůř barva na stěnách schne. Zimní vzduch je suchý a tím urychluje zasychání barvy. Když se do malby dostane vlhký vzduch, nezaschne dobře a může být náchylnější k praskání a loupání.

TEPLÉ ZDI SCHNOU LÉPE

Až na vás zase někdo vyrukuje s tím, že to v zimě prostě neschne, opravte ho. Schne. A líp! Kromě již zmíněného suchého vzduchu jsou dalším dobrým důvodem stěny vyhřáté od topení. Vyšší teplota stěn zajišťuje rychlejší schnutí barvy a zaručuje mnohem lepší výsledky než malování v jarních či letních deštivých dnech. U některých barev teplé stěny zdůrazňují její intenzitu, a dokonce prodlužují životnost barvy.

UDĚLEJTE SI TO HEZČÍ

Od března 2020 sedíte doma na home office a přes monitor počítače hledíte na stěnu, která byla kdysi bílá. Nebo žlutá? Během těch pár měsíců jste strávili několik desítek minut přemýšlením nad tím, jaká barva by se do vaší nové obývákové pracovny hodila. My vám s tím rádi poradíme. Navíc teď, v době nouzového stavu, nabízíme jednotlivcům i firmám slevu 10 %. Stačí do poznámky u poptávky napsat heslo COVID.

Tak co, přesvědčili jsme vás? Ještě ne? Tak co takhle doporučení od našeho pana šéfa, Jakuba Moravce: „Malování v zimně můžu z odborného hlediska jen doporučit. Vlastně se dá říct, že zima je pro malování ideální.“

doma hezčí

Zajímalo by vás, kolik by stálo vás vymalování vašich prostor stálo? Díky naší kalkulačce si snadno uděláte odhad, stačí kliknout zde.

Přejeme vám den jako malovaný 🙂

Petra z týmu MOKUSO s.r.o.

crossmenu